Over Jacqueline Boerefijn – Positief psycholoog:
positieve psychologie, (werk)geluk,
positief onderwijs

Helpt mensen om fijner en beter te leven op het werk en thuis.
Helpt leraren, ouders, scholen en gemeentes om te werken aan geluk en veerkracht van jongeren.

Tieners beter door tienerjaren loodsen

In 2010 studeerde ik af als master toegepaste positieve psychologie. In eerste instantie richtte ik me eerst vooral op het geluk van tieners omdat de tienerjaren riskant zijn, en het welbevinden daalt. Ik kan ouders en leraren goed uitleggen hoe zij beter met tieners kunnen omgaan om zo hun kinderen en leerlingen veiliger door de tienerjaren heen te loodsen.

Eye-openers voor betere sfeer thuis en op school

Tieners zijn gevoelig (soms overgevoelig) voor de sfeer thuis en op school. Ze kunnen zich snel verongelijkt voelen. Als ouders en leraren iets beter begrijpen hoe dit werkt, is het ook makkelijker om de sfeer te verbeteren. Als positief psycholoog heb ik eenvoudig te begrijpen inzichten en adviezen te bieden. Vaak noemt men mijn adviezen ware eye-openers, die het onderwijzen en opvoeden een stuk makkelijker maken. Als volwassene kun je ook je eigen welbevinden verbeteren.

Master Applied Positive Psychology

Mijn opleiding tot positief psycholoog heb ik in Engeland gevolgd, de opleiding Master Applied Positive Psychology aan de University of East London. Ik volg de wetenschappelijke ontwikkelingen via mijn internationale netwerk.

International Positive Eduction Network

Ik ben betrokken bij het International Positive Education Network. Dit netwerk helpt Positief Onderwijs wereldwijd te promoten en te versterken. Wetenschappers zijn betrokken bij het evalueren van nieuwe interventies.

Tijdschrift Positieve Psychologie

Als mede-oprichter werk ik met veel plezier als redacteur en soms als hoofdredacteur bij het Tijdschrift Positieve Psychologie.
Ik blijf op deze manier makkelijk op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in de positieve psychologie. Hier kunt u meer lezen.

Welbevinden,  Lessen in Geluk en Geluksbeleid

Interesse voor welbevinden heb ik al heel lang, in 1994 studeerde ik af als biologiedocent met een studie naar het verbeteren van welbevinden van dieren in gevangenschap. In 2006 won ik als biologiedocent een grote onderwijsprijs voor mijn idee voor ‘lessen in geluk’.

Ik stond aan de wieg van de Positieve Psychologie in Nederland door het organiseren van de eerste conferenties en de oprichting van het tijdschrift Positieve Psychologie. Inmiddels word ik steeds vaker ook buiten het onderwijs gevraagd om mee te denken over beleid omtrent welbevinden bij organisaties en overheden.

Jacqueline-Boerefijn-Positief-Onderwijs
Contact

betrokken bij het International Positive Education Network

redacteur bij het Tijdschrift Positieve Psychologie

lid van Positieve Psychologie Nederland

positieve-psychologie

lid van het European Network for Positive Psychology

positive-psychology

lid van de International Positive Psychology Association

Positief Onderwijs is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Behalve dat kwaliteitseisen via dit Register gewaarborgd zijn, hoeven bedrijven die zijn opgenomen in het register, geen BTW in rekening te brengen wanneer het gaat om scholing.